Mazella & Palmer – leikkauskoulutusta Helsingissä


Kampaamoala kehittyy samalla tavalla kuin muutkin alat. Hiustrendit muuttuvat, tekniikat kehittyvät. Ja kun suhtautuu hiuksiin yhtä intohimoisesti kuin me, haluaa kehittää osaamistaan jatkuvasti.

Siksi Tunteella-tiimin Riika kävi elokuun vaihteessa kouluttautumassa Mazella & Palmerin opeissa.Mikä Mazella & Palmer?

Mazella & Palmer on aiemmin Vidal Sassoonilla työskennelleiden perustama yritys, joka kouluttaa hiusmuotoilun ammattilaisia erilaisten tekniikoiden innovatiiviseen yhdistelyyn. Tämän koulutuksen aiheena olivat yhdistelemättömät osa-alueet leikkuissa.


Yhdistelemättömät osat tekevät leikkauksista mielenkiintoisia

Yleensä hiukset leikataan niin, että mittapituutta seurataan osiosta toiseen. Näin eri osiot yhdistyvät toisiinsa sulavasti. Kun yksi tai useampi osio jätetään yhdistämättä, saadaan kuitenkin kiinnostavaa, uudenlaista ilmettä hiuksiin.

Tavallisesti esimerkiksi otsahiuksia leikatessa ohimoilla olevat hiukset rajoittavat leikkuuta. Tässä leikkauksessa on kuitenkin tehty poikkeuksellisesti undercut, mikä mahdollistaa todella muhkean ja näyttävän otsiksen.Minkälainen koulutus oli?

Ensimmäinen koulutuspäivä alkoi luennolla ja kouluttajien demoilla. Sen jälkeen tartuttiin saksiin ja leikattiin mallinuken hiukset osio osiolta kouluttajia seuraamalla.

Toisena päivänä asiat tehtiin eri järjestyksessä: ensin työskenneltiin, sitten kuultiin luento. Lopuksi kouluttajat esittelivät vielä joitakin omia hiusmallejaan.

Kuvien graafinen polkka muhkeilla otsahiuksilla ja pitkät hiukset yhdistelemättömillä osiolla ovat Riikan kädenjälkeä.


Koulutuksissa taitellaan monesti erikoisiakin leikkauksia, mutta yhdistelemättömiä osiota voidaan hyödyntää monissa tavallisimmissakin hiustenleikkuissa ja tehdä niistä tällä tavalla kiinnostavampia.

Ps. Syksy on muuten hyvää aikaa uudistua vaikkapa hiusten osalta. Varaa aika meille, niin taiteillaan sinullekin uusi, tyylikäs kampaus – se voi olla jotakin tällaista kuin näissä kuvissa tai sitten perinteisempää!

Saatat tykätä myös näistä

0 kommenttia