Cheva Lux - tiimin tytöt heppailemassa

Kauan odotettu virkistyspäivä oli vihdoin koittanut. Tätä päivää odotettiin ja jännitettiin. Olen pidättänyt oikeuden valita virkistyspäivien kohteet. Viimeksi olimme katsomassa ihanaa musikaalia Jekyll & Hyde, tällä kertaa suuntasimme minnekkäs muualle kuin hevostallille. Yksi omista suosikkipaikoistani, jonne ikävä kyllä pääsee liian harvoin, vaikka pyrkimyksenä on kopotella joka viikko.

Itse innostuin uudelleen reilu vuosi sitten ratsastuksesta. Lapsena vietin kaiken ajan tallilla; kulkien hoitohepalla pitkin maastoja, hyppien valmennuksessa esteiden yli tai pesten karsinoiden kaltereita. Yksi parhaimmista ystävistäni oli silloinen hoitoheppani Pähkinä, maailman söpöin, ihanin ja luotettavin kaveri. Kuinka moni teistä on käynyt pyörän sijaan hevosella kaupassa? Itse olen, sillä maalla tuokin on mahdollista.

Etsin pitkään Turun seudulta tallia. Googlailun ja testailun jälkeen löysin sen parhaan mahdollisen joka täältä suunnalta löytyy, Cheva Luxin. Opettajat ovat aivan mahtavia, hevoset todella osaavia ja tuntiryhmät pieniä. Tallin kautta löysin ratsastuskavereita, joiden kanssa ystävystyin, ihanat he! Päätin siis viedä koko tiimini heppailemaan Koskelle, parhaalle tallille.

Maaritilla oli minun lisäksi hevostaustaa, hänellä on joskus ollutkin oma hevonen. Tiinalle, Petralle ja Terhille ratsastus oli uutta. Tai no, olinhan vienyt Petran aikaisemmin ratsastamaan noin kymmenen vuotta sitten. Tunti päättyi siihen kun Petra lensi kierteellä alas ja vannoi olla astumatta enää koskaan hevosen selkään.

Suljimme liikkeen jo viideltä ja tarkoituksemme oli lähteä kahdella autolla kohti Koskea. Ikävä kyllä Jessen reissu peruuntui viime metreillä, joten me tytöt ahdoimme itsemme Terhin autoon. Alkusähläyksen jälkeen pääsimme matkaan.


Saavuimme tallille ja perhoset kiihdyttivät lentoaan tyttöjen mahoissa. Tallin omistaja Elina ja opettaja Minna olivat päättäneet jakaa meidät kahteen ryhmään tason mukaan. Tiina, Petra ja Terhi lähtivät alkeista liikenteeseen Elinan opastuksella, minä ja Maarit pääsimme Minnan tunnille. Maneesi oli jaettu kahtia, joka helpotti ryhmien jakamista.
Petra sai ratsukseen yksityishevosen Muffen, jonka omistaja Sanna toimi Elinan apuna toisessa ryhmässä. Terhi sai Sonnen, johon tokaisin 'teidän tukathan mätsää'. Molemmat olivat kuparihtavan ruskeita. Terhi innostui heti kun kuuli Sonnen olevan kantavana ja sanoi, että tosi hyvä, osaan käsitellä raskaana olevia naisia. Tiina sai Hipon... ja nythän tajusin, Elina jakoi hevoset hiusten perusteella, jokaisella parilla olivat saman väriset tukat.

Petralla on vaalea tukka, jonka hevonen Muffe on kimo. Terhi ja Sonne taittuvat kupariin, ja Tiinan hiusten väri oli lähellä Hippoa. Koska Tiinalla oli raitaa hiuksissaan, se sopi hyvin Hipon päässä olevien tähtien kanssa. Me mustatukkaiset eli Maarit ja minä saimme tallin tuntihevosista tummimmat eli Oton ja Nopan.


(Petra harjaamassa Hippoa)

(Kuparitukat Sonne ja Terhi)(Noppa)

Kun olimme sukineet ja varustaneet hepat pääsimme peräkanaa kulkemaan maneesiin.

Sannan ja Elinan johdolla tytöt opettelivat ratsastuksen alkeita. Tytöillä sujui niin hyvin, että he pääsivät testaamaan talutuksessa ravaamista, vaikka olivat ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Minä ja Maarit suorittivat Minnan antamia tehtäviä maneesin toisessa päässä. Ketään ei paleltanut, vaikka pakkanen oli vallannut ilmakehän. Kaikki olivat ihan myytyjä ja vanhat huonot kokemukset vaihdettiin hyviin uusiin kokemuksiin. Tunnin jälkeen alkoi suunnitelmat raksuttamaan: koska uudestaan?
Maarit innostui niin, että saimme hänet aloittamaan minun ja muun ratsastusporukan vakiotunneilla.

Olisiko virkistyspäivä voinut olla parempi? Ei, koska se oli jo aivan täydellinen!!
Todisteena, etteivät kuvat ole lavastettuja, otimme muutaman sekunnin videopätkiäkin:


                                                             Terhi ja Sonne
                                                            Tiina ja NoppaPetra ja Muffe


                               

               
                                                                    Maarit ja Otto
                                                                   Riika ja Noppa


-Riika

Saatat tykätä myös näistä

0 kommenttia